Lisans Programları Öğrencilerimizin Kayıt Yenileme (Ders Seçme) İşlemleri

11.09.2017

1.Sınıflar Ders Seçme İşlemleri

1. Sınıfta okuyan öğrencilerimizin bölüm dersleri Öğrenci İşleri  tarafından atanacaktır. Bu öğrencilerimiz bölüm dersleri için ders seçme işlemi yapmayacaklardır. Ders seçme işlemini tamamlanan 1. Sınıf öğrencilerimiz öğrenci  bilgi sisteminden alacakları ders onay formlarını 22 Eylül 2017 tarihine kadar danışmanlarına imzalatarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında görev yapan fakülte sorumlularına teslim edeceklerdir.

Ara Sınıfların Ders Seçme İşlemleri

1.2017-2018 Güz yarıyılı ders seçme (kayıt yenileme) işlemleri 11.09.2017 –15.09.2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Ders ekle-bırak işlemleri ise danışmanların onayı ile 18.09.2017-22.09.2017 tarihler arasında yapılacaktır. Ayrıca Mazeretli ders seçme (kayıt yenileme) işlemleri de bu hafta tamamlanacaktır..

2. Ders seçme işlemlerinizi Öğrenci Bilgi Sistemine kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak gerçekleştiriniz.

3. Öğrenci Bilgi Sisteminin ekranında önce zorunlu dersler görüntülenecektir. Seçmeli dersleri görmek için seçmeli grup derslerinin başındaki + butonuna basarak seçmeli dersler görüntüleyebilirsiniz.

4. Ders seçme(kayıt yenileme)  işlemlerinizi yenilenen yönetmeliğimizde dikkate alınarak akademik danışmanlarınızla yapmanız yararınıza olacaktır. Ders seçme (kayıt yenileme) işlemlerizin akademik danışmanlarınızın onayı ile tamamlanacağını unutmayınız. Kayıt yenilemeyen öğrencilerimizin kayıt yenilemedikleri sürelerde öğrencilik haklarından yararlanamayacakları da unutulmamalıdır.

5. Akademik danışmanlarınızca onaylanan ders onay formlarının bir örneğini 22.09.2017 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim etmeniz gerekmektedir.

6. Ders seçme işlemleriniz için Öğrenci Bilgi Sistemindeki kılavuzun ilgili bölümünü incelemeniz yararlı olacaktır.

7. Ders Seçme işlemlerinizde Fkülte/ bölümlerinizin web sayfasında yayınlanan haftalık ders programlarını mutlaka inceleyiniz.

Ders Seçerken Bilinmesi Gereken Bazı Hususlar

1. Ders tekrarı bulunan öğrenciler, alttan alması gereken dersleri öncelikle almaları kaydıyla bu dönemlik ders yükü kadar ders alabilirler.

2. Yönetmeliğimize göre dördüncü yarıyıl/ikinci sınıf sonundan itibaren, yani 3. Sınıfa başlarken öğrencinin yeni dönemden ders alabilmesi için genel akademik başarı not ortalamasının en az 1,80 olması gerekir.

3. Tüm derslerinden başarılı olan ve GANO( Genel Akademik Not Ortalaması)’su 2.5 ve üzerinde olan öğrenciler danışmanlarının uygun görmesi halinde ders normal dönemlik ders yükünün dışında üstten veya bulunduğu dönemden 2 ders daha alabilirler. GANO’su 3.00 ve üzerinde olanlar ise üstten veya bulunduğu dönemden 3 ders daha alabilirler. Bu durumda olan öğrencilerin ders seçme işlemlerini muhakkak danışmanları ile birlikte yapmaları gerekir. Öğrenci işleri sayfamızda yayınlanan Lisans Yönetmeliğimizi incelemenizde yarar bulunmaktadır.

Not Faülte /Bölüm seçimlik derslerinizi seçerken danışmanlarınızdan yardım alınız.

Bu süreçte varsa sorunlarınızı öncelikle danışmanlarınızdan yardım alınız. Öğrenci işleriyle iletişim kurmak istemeniz halinde telefonla iletişim veya bizzat üniversiteye gelmek yerine  oidb@medeniyet.edu.tr e-posta adresine bildirmenizi veya yardım masasından tarafımıza bildirmenizi önemle rica ederiz.

Tüm öğrencilerimize yeni dönemde başarılar dileriz.