2019 – 2020 Akademik Yılı İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Öğrenci Kontenjanı Hakkında

19.08.2019

2019 – 2020 Akademik Yılı İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Öğrenci Kontenjanları

2019-2020 Akademik yılı itibari ile yabancı dil eğitim ve öğretiminin zorunlu olmadığı programlara yerleşen ve isteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi almak isteyen öğrenciler için İstanbul Medeniyet Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kararla kontenjan belirlenmiştir. Senato kararına göre, her bir fakülteye YKS puan türlerinin (Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık) her birinden birer kişinin faydalanması şartı ile 2’şer kişilik kontenjan ayrılmıştır. Buna göre, üç puan türünden de öğrenci alan “Eğitim Bilimleri Fakültesi” için 3, bünyesindeki programlara tek veya iki ayrı puan türüne göre öğrenci yerleşen diğer tüm fakülteler için 2 olmak üzere toplam 21 kişilik kontenjan belirlenmiştir. Başvuruların belirlenen sayıdan fazla olması durumunda öğrenciler yerleştikleri programın ilgili YKS puan türü dikkate alınarak yüksekten düşüğe doğru sıralanacak ve her fakülteden ilgili puan türüne göre en yüksek puana sahip öğrenci belirlenen kontenjan dahilinde isteğe bağlı İngilizce hazırlık programına kabul edilecektir. 2019-2020 Akademik yılı için belirlenen isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı öğrenci kontenjanının fakülte bazlı dağılımı aşağıdaki tabloda belirtildiği gibidir:

Not: Belirlenen kontenjan dâhilinde isteğe bağlı İngilizce hazırlık programına kabul edilen öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında duyurulacak olup bu öğrencilerin, doğru seviye grubuna (A, B veya C) yerleştirilebilmeleri için 26 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak olan İngilizce Düzey Belirleme Sınavına (DBS’ye) girmeleri gerekmektedir.

Düzey Belirleme Sınavı (DBS)

Sınav Tarihi:                         26 Ağustos 2019 Pazartesi

Sınav Başlangıç Saati:         10.30

Sınav Yeri:                             İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Not: Sınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır.

İlgili öğrencilerimize duyurulur.