2019 YKS İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

07.08.2019

2019 YKS İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

Değerli öğrencilerimiz İstanbul Medeniyet Üniverstesi ailesine hoşgeldiniz Kayıtlarınızın hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesi için e-devlet üzerinden kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

2019 YKS sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen öğrencilerimiz; 16-21.Ağustos 2019 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden e-kayıt yaptırabileceklerdir. e-kayıt kılavuzuna https://yoksis.yok.gov.tr/downloads/YOK-Kayit.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında (E-devlet Üzerinden Kayıt Yaptıramayanlar)  bizzat Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise aşağıda istenen belgelerle birlikte  Ön Kayıt Formunu doldurarak tabloda belirtilen tarihlerde kayıtlarını yaptırabileceklerdir. (Ön kayıt formu 12 Ağustos 2019 tarihinde açılacaktır.)

E-devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerimizin bu işlemden sonra aşağıdaki belgeleri 16- 28 Eylül 2019 tarihine kadar elden ya da posta yoluyla Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na teslim etmeleri gerekmektedir. Tıp Fakültesi öğrencilerimizin bu belgeleri 5 Ekim 2019 tarihine kadar teslim etmeleri gerekmektedir.

a) E-kayıt üzerinden alınan barkotlu çıktı belgesi, (sadece e devlet üzerinden kayıt yaptıranlar bu belgeyi getirecektir.)

b) ÖSYS sonuç belgesinin çıktısı,

c) Yeni çekilmiş 4,5 x 6 cm. ebadında dört adet fotoğraf,

ç) Lise diplomasının Noter onaylı fotokopisi, mezun olunan Liseden aslı gibidir onayı veya E-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi [Diploma hazırlanmamış ise yeni tarihli Mezuniyet Belgesi] (Başarı belgesi Mezuniyet Belgesi yerine kullanılamaz.)

d) Tıp Fakültesine ve Türk Musikisi bölümüne kayıt yaptıracak öğrenciler ayrıca yukarıdaki belgelerle birlikte tam teşekküllü resmi bir hastaneden (Devlet Hastanesi veya Tıp Fakültesi hastaneleri) alınan Sağlık Kurulu Raporu. (Sağlık Kurulu raporu hazır olmayanlar bu raporu 5 Ekim 2019 tarihine kadar teslim etmek zorundadırlar.)

Üniversitemize bizzat gelerek kayıt olacak veya e-kayıt yoluyla kayıt olacak öğrencilerimizin kayıttan önce muhakkak  İMÜ Ön Kayıt Formu'nu doldurmaları gerekmektedir. Lütfen ön kayıt formunu doldurmadan e-kayıt yapmayınız veya kayda gelmeyiniz.

Öğretim dili Türkçe olan programlarımızda isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı uygulanmaktadır

Üniversitemizde İngilizce programlara kayıtlı ya da lisans alanı yabancı dil olan öğrencilerin (İngilizce Öğretmenliği Bölümü ve İspanyol Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri) 26-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavlarına ve Yeterlilik Sınavlarına katılmaları zorunludur.

Üniversitemize bizzat gelerek kayıt olan veya e-kayıt yapan öğrencilerimizden Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavlarına (DBS) ve Yeterlilik Sınavlarına (İYS) girecek olanların Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında yer alan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Kayıt Tarihleri

Fakülte

Edebiyat Fakültesi

19.08.2019

Siyasal Bilgiler Fakültesi

20.08.2019

Diş Hekimliği

Sağlık Bilimler Fakültesi

22.08.2019

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

22.08.2019

Eğitim Bilimleri  Fakültesi

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Turizm Fakültesi

Kayıt Yeri

Dumlupınar Mah. D-100 Karayolu No:98 Güney Kampüs, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, B Blok     34000  Kadıköy / İSTANBUL

Eğitim Yerleri:

Edebiyat Fakültesi                                                        Güney Kampüs / Göztepe Kadıköy

Siyasal Bilgiler Fakültesi                                             Güney Kampüs / Göztepe Kadıköy

Tıp Fakültesi                                                                 Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar

Eğitim Bilimleri Fakültesi

İngilizce Öğretmenliği                                          Cevizli Kampüsü / Kartal

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık                  Cevizli Kampüsü / Kartal

İlköğretim Matematik Öğretmenliği                    Cevizli Kampüsü / Kartal

Türkçe Öğretmenliği                                            Cevizli Kampüsü / Kartal

Okul Öncesi Öğretmenliği                                    Cevizli Kampüsü / Kartal

Hukuk Fakültesi                                                   Cevizli Kampüsü / Kartal

Turizm Fakültesi                                                  Orhanlı Kampüsü / Tuzla

Diş Hekimliği Fakültesi                                       Orhanlı Kampüsü / Tuzla

Yabancı Diller Yüksekokulu (İngilizce Hazırlık Sınıfları)    Orhanlı Kampüsü / Tuzla

Mühendislik ve Doğa Bilimler Fak.

Elektrik Elektronik     Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar

Fizik Mühendisliği Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar

Moleküler Biy. ve Gen. Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar

İnşaat Mühendisliği               Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar

Bilgisayar Mühendisliği         Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar

Biyo Mühendislik                  Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar

Endüstri Mühendisliği           Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar

Matematik                              Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar

Hemşirelik                    Cevizli Kampüsü / Kartal

Sağlık Yönetimi           Cevizli Kampüsü / Kartal

Sosyal Hizmet               Cevizli Kampüsü / Kartal

Beslenme ve Diyetetik  Cevizli Kampüsü / Kartal

Odyoloji                         Cevizli Kampüsü / Kartal

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fak.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fak.      Türk Musikisi                 Cevizli Kampüsü / Kartal

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fak.     Görsel İletişim Tasarımı  Orhanlı Kampüsü / Tuzla

Üniversitemize kayıt olan tüm birinci sınıf öğrencilerimizin ders seçme işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. Bu nedenle 1. sınıf öğrencilerimiz Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde ders seçme işlemlerinde bulunmayacaklardır.