2020 YKS Ek Kontenjan İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt Duyurusu

05.10.2020

2020 YKS Ek Kontenjan İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

Değerli öğrencilerimiz İstanbul Medeniyet Üniversitesi ailesine hoş geldiniz. Kayıtlarınızın hızlı, kolay ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için e-devlet üzerinden kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

2020 YKS Ek Kontenjan sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen öğrencilerimiz; 05-07 Ekim 2020 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden e-kayıt yaptırabileceklerdir. E-kayıt kılavuzuna https://static.turkiye.gov.tr/themes/ankara/assets/manuals/YOK-Kayit.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

E-devlet üzerinden kayıt yaptıramayan (2008 öncesi puanıyla yerleşenler ve belgeli mazereti bulunanlar) öğrenciler Üniversitemize gelerek 05-09 Ekim 2020 tarihlerinde şahsen kayıt yaptırabileceklerdir. Şahsen kayıt için Üniversitemize gelecek öğrencilerin;

a) ÖSYS sonuç belgesinin çıktısı,

b) Yeni çekilmiş 4,5 x 6 cm. ebadında dört adet fotoğraf,

c) Lise diplomasının mezun olunan liseden alınan aslı gibidir örneği veya e-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi [Diploma hazırlanmamış ise yeni tarihli Mezuniyet Belgesi] (Başarı belgesi Mezuniyet Belgesi yerine kullanılamaz),

d) Tıp Fakültesine ve Türk Musikisi bölümüne kayıt yaptıracak öğrenciler yukarıdaki belgelere ilave olarak hastaneden (Devlet Hastanesi, Tıp Fakültesi hastaneleri veya Sağlık Ocağı) alınan Tek Hekim Raporu getirmeleri gerekmektedir. Raporu hazır olmayanlar 12 Ekim 2020 tarihine kadar teslim etmek zorundadırlar

E-devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerimizin evrak teslimi için Üniversitemize gelmelerine gerek yoktur. Bu öğrencilerden kayıt evraklarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızın ilan edeceği ileri bir tarihte elden ya da posta yolu ile teslim etmeleri istenecektir.

Kayıt yaptıracak tüm öğrencilerimizin kayıttan önce muhakkak  İMÜ Ön Kayıt Formunu doldurmaları gerekmektedir.

Üniversitemizde İngilizce programlara kayıtlı ya da lisans alanı yabancı dil olan öğrencilerin Web sayfamızda bulunan Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavlarına ve Yeterlilik Sınavlarına katılmaları zorunludur.

Üniversitemize bizzat gelerek kayıt olan veya e-kayıt yapan öğrencilerimizden Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavlarına (DBS) ve Yeterlilik Sınavlarına (İYS) girecek olanların Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında yer alan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Kayıt Yeri

Dumlupınar Mah. D-100 Karayolu No:98 Güney Kampüs, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, B Blok 34000 Kadıköy / İSTANBUL

Üniversitemize kayıt olan tüm birinci sınıf öğrencilerimizin ders seçme işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.