2020 YKS Ek Kontenjan İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

05.10.2020

2020 YKS Ek Kontenjan İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

Değerli öğrencilerimiz İstanbul Medeniyet Üniversitesi ailesine hoş geldiniz Kayıtlarınızın hızlı, kolay ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için e-devlet üzerinden kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

2020 YKS sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen öğrencilerimiz; 29 Ağustos-06 Eylül 2020 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden e-kayıt yaptırabileceklerdir. e-kayıt kılavuzuna https://static.turkiye.gov.tr/themes/ankara/assets/manuals/YOK-Kayit.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

E-devlet üzerinden kayıt yaptıramayanlar

(2008 öncesi puanıyla yerleşenler ve belgeli mazereti bulunanlar)  bizzat Üniversitemize gelerek kayıt yaptırabileceklerdir. Bu adaylar Ön Kayıt Formunu doldurarak ÖSYM sonuç belgenizde yazan tarihlerde (aşağıdaki tabloda) kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

E-devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerimizin evrak teslimi için Üniversitemize gelmelerine gerek yoktur. Kayıt evrakları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızın ilan edeceği
(daha sonra ilan edeceğimiz İleri bir tarihte) elden ya da posta yoluyla Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na teslim etmeleri istenecektir.

Üniversitemize bizzat gelerek kayıt yapmak zorunda olanlar ve e-kayıt yoluyla kayıt olacak öğrencilerimizin kayıttan önce muhakkak (29 Ağustos-06 Eylül 2020 tarihleri arasındaİMÜ Ön Kayıt Formu' nu doldurmaları gerekmektedir. Lütfen ön kayıt formunu doldurmadan e-kayıt yapmayınız veya kayda gelmeyiniz.

Üniversitemizde İngilizce programlara kayıtlı ya da lisans alanı yabancı dil olan öğrencilerin Web sayfamızda bulunan Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavlarına ve Yeterlilik Sınavlarına katılmaları zorunludur.

Üniversitemize bizzat gelerek kayıt olan veya e-kayıt yapan öğrencilerimizden Yabancı

Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavlarına (DBS) ve Yeterlilik Sınavlarına (İYS) girecek olanların Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında yer alan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Kayıt Tarihleri

Fakülte

Edebiyat Fakültesi

31.08.2020

Siyasal Bilgiler Fakültesi

01.09.2020

Diş Hekimliği

Sağlık Bilimler Fakültesi

03.09.2020

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

03.09.2020

Eğitim Bilimleri Fakültesi

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Turizm Fakültesi

Kayıt Yeri

Dumlupınar Mah. D-100 Karayolu No:98 Güney Kampüs, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, B Blok 34000 Kadıköy / İSTANBUL

Eğitim Yerleri:

Edebiyat Fakültesi  Güney Kampüs / Göztepe Kadıköy
Siyasal Bilgiler Fakültesi Güney Kampüs / Göztepe Kadıköy
Tıp Fakültesi Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar
Eğitim Bilimleri Fakültesi Cevizli Kampüsü / Kartal
Hukuk Fakültesi Cevizli Kampüsü / Kartal
Turizm Fakültesi  Orhanlı Kampüsü / Tuzla
Diş Hekimliği Fakültesi  Orhanlı Kampüsü / Tuzla
Yabancı Diller Yüksekokulu (İngilizce Hazırlık Sınıfları) Orhanlı Kampüsü / Tuzla
Mühendislik ve Doğa Bilimler Fak.  Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar
Sağlık Bilimleri Fakültesi  Cevizli Kampüsü / Kartal
Sanat Tasarım ve Mimarlık Fak. Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar
Türk Musikisi  Kuzey Kampüsü / Üsküdar
Görsel İletişim Tasarımı  Orhanlı Kampüsü / Tuzla

Üniversitemize kayıt olan tüm birinci sınıf öğrencilerimizin ders seçme işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. Bu nedenle 1. sınıf öğrencilerimiz Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde ders seçme işlemlerinde bulunmayacaklardır.