2020 YKS İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt Duyrusu

28.08.2020

2020 YKS İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

Değerli öğrencilerimiz İstanbul Medeniyet Üniversitesi ailesine hoş geldiniz. Kayıtlarınızın hızlı, kolay ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için e-devlet üzerinden kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

2020 YKS sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen öğrencilerimiz; 29 Ağustos – 06 Eylül 2020 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden e-kayıt yaptırabileceklerdir. E-kayıt kılavuzuna https://static.turkiye.gov.tr/themes/ankara/assets/manuals/YOK-Kayit.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

E-devlet üzerinden kayıt yaptıramayan (2008 öncesi puanıyla yerleşenler ve belgeli mazereti bulunanlar) öğrenciler Üniversitemize gelerek aşağıda belirtilen tarihlerde şahsen kayıt yaptırabileceklerdir. Şahsen kayıt için Üniversitemize gelecek öğrencilerin;

a) ÖSYS sonuç belgesinin çıktısı,

b) Yeni çekilmiş 4,5 x 6 cm. ebadında dört adet fotoğraf,

c) Lise diplomasının mezun olunan liseden alınan aslı gibidir örneği veya e-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi [Diploma hazırlanmamış ise yeni tarihli Mezuniyet Belgesi] (Başarı belgesi Mezuniyet Belgesi yerine kullanılamaz),

d) Tıp Fakültesine ve Türk Musikisi bölümüne kayıt yaptıracak öğrenciler yukarıdaki belgelere ilave olarak hastaneden (Devlet Hastanesi, Tıp Fakültesi hastaneleri veya Sağlık Ocağı) alınan Tek Hekim Raporu getirmeleri gerekmektedir. Raporu hazır olmayanlar 12 Ekim 2020 tarihine kadar teslim etmek zorundadırlar

E-devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerimizin evrak teslimi için Üniversitemize gelmelerine gerek yoktur. Bu öğrencilerden kayıt evraklarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızın ilan edeceği ileri bir tarihte elden ya da posta yolu ile teslim etmeleri istenecektir.

Kayıt yaptıracak tüm öğrencilerimizin kayıttan önce muhakkak  İMÜ Ön Kayıt Formunu doldurmaları gerekmektedir.

Üniversitemizde İngilizce programlara kayıtlı ya da lisans alanı yabancı dil olan öğrencilerin Web sayfamızda bulunan Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavlarına ve Yeterlilik Sınavlarına katılmaları zorunludur.

Üniversitemize bizzat gelerek kayıt olan veya e-kayıt yapan öğrencilerimizden Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavlarına (DBS) ve Yeterlilik Sınavlarına (İYS) girecek olanların Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında yer alan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Kayıt Tarihleri

Fakülte

Edebiyat Fakültesi

31.08.2020

Siyasal Bilgiler Fakültesi

01.09.2020

Diş Hekimliği

Sağlık Bilimler Fakültesi

03.09.2020

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

03.09.2020

Eğitim Bilimleri Fakültesi

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Turizm Fakültesi

Kayıt Yaptıramayan Tüm Fakülte Öğrencileri

05.09.2020

Kayıt Yeri

Dumlupınar Mah. D-100 Karayolu No:98 Güney Kampüs, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, B Blok 34000 Kadıköy / İSTANBUL

Eğitim Yerleri:

Edebiyat Fakültesi  Güney Kampüs / Göztepe Kadıköy
Siyasal Bilgiler Fakültesi Güney Kampüs / Göztepe Kadıköy
Tıp Fakültesi Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar
Eğitim Bilimleri Fakültesi Cevizli Kampüsü / Kartal
Hukuk Fakültesi Cevizli Kampüsü / Kartal
Turizm Fakültesi  Orhanlı Kampüsü / Tuzla
Diş Hekimliği Fakültesi  Orhanlı Kampüsü / Tuzla
Yabancı Diller Yüksekokulu (İngilizce Hazırlık Sınıfları) Orhanlı Kampüsü / Tuzla
Mühendislik ve Doğa Bilimler Fak.  Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar
Sağlık Bilimleri Fakültesi  Cevizli Kampüsü / Kartal
Sanat Tasarım ve Mimarlık Fak. Kuzey Kampüs / Ünalan Üsküdar
Türk Musikisi  Kuzey Kampüsü / Üsküdar
Görsel İletişim Tasarımı  Orhanlı Kampüsü / Tuzla

Üniversitemize kayıt olan tüm birinci sınıf öğrencilerimizin ders seçme işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. Bu nedenle 1. sınıf öğrencilerimiz Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde ders seçme işlemlerinde bulunmayacaklardır.