2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Duyurusu

26.06.2024

DERS SEÇİMİ

İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri, UBYS‘ye giriş yaptıktan sonra Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi-Kayıt Yenileme adımlarını takip edip ders seçimi yapabilir. Alınacak dersler kendi bölümlerinde açılmıyorsa Program Dışı Dersler kısmından dersin koduyla arama yapıp ders seçimi yapılabilir. Ders seçiminde İMÜ Öğrencileri şubesi seçilmelidir. Farklı bir şube seçilmesi durumunda kayıt kabul edilmeyecektir.

NOT= Yaz okulunda Fakültesinde ders açılmayan İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencilerinin(Eğitim Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri hariç), Bölümlerinin uygun gördüğü dersleri Üniversitemiz yaz okulunda alabilmeleri için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurması gerekmektedir.

Diğer Üniversitelerin öğrencileri , https://ubys.medeniyet.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=13 adresinden  kayıt olmalıdır. Kayıt işlemi sonucunda tanımlanan kullanıcı adı ve şifre ile ubys.medeniyet.edu.tr adresinden sisteme girilip Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi-Kayıt Yenileme adımları takip edilerek Zorunlu Dersler kısmından istenen dersler seçilebilir.

YAZ OKULU ÖDEME İŞLEMLERİ

Ders seçimi kaydedildikten sonra ödenecek ücret otomatik olarak bankaya yansımaktadır. Yaz Okulu Takviminde belirtilen ön başvuru tarihlerinde Ziraat Bankası’na ait ATM, İnternet Bankacılığı ve Cep Şubelerinden Ödemeler-->Eğitim, Sınav ve Üniversiteler-->Üniversite Harç ve Sınav Ödemeleri-->  İstanbul Medeniyet Üniversitesi Harç Tahsilatları adımları takip edilerek T.C. Kimlik numaralarıyla ödeme yapılması gerekmektedir. Derslerin açılması kesinleşirse 17-19 Temmuz 2024 tarihleri arasında sisteme tekrar girilip Kesin Kayıt Tamamla butonuna tıklanarak ders kaydı tamamlanmalıdır.

2023-2024 YAZ OKULUNDA AÇILMASI PLANLANAN DERSLER

GNK065

Eğitimin Güncel Dinamikleri

Dr. Öğr. Üyesi Hande ÖZKESKİN

Dersin koduna tıklayarak ders içeriğine ulaşabilirsiniz.

INS311 Meslek Stajı 1 ve INS411 Meslek Stajı 2 derslerini sadece İMÜ öğrencileri seçebilecektir.

2023- 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU TAKVİMİ

Eğitim Bilimleri Fakültesi

36,4 TL.

254,8 TL.

Yaz Okulu ders ücretleri, tabloda belirtilen ücretler ile dersin kredi sayısının çarpılması sonucunda hesaplanmaktadır.

INS311 Meslek Stajı 1 ve INS411 Meslek Stajı 2 derslerinin ücretleri akts sayıları dikkate alınarak hesaplanmaktadır.

YAZ OKULU GENEL ESASLAR

Üniversitemizden ders alan diğer Üniversite öğrencileri yaz öğretimi sürecinde İMÜ yönetmeliklerine ve diğer düzenleyici işlemlerine tabi olacaklardır.

Öğrenciler, açılacak derslerden en fazla dört (4) ders alabilir.

Derslere devam zorunludur.

Eğitim ve sınavlar yüz yüze yapılacaktır.

Mazeret ve bütünleme sınavı yapılmayacaktır.

Bir dersin açılabilmesi için asgari kayıtlı öğrenci sayısı şartı 15'tir.

Açılan bir derse kayıtlı öğrenci sayısı 150’yi geçemez. Derse kabul edilen öğrenciler İMÜ öğrencileri öncelikli olmak üzere, başvuru sırasına göre belirlenir.