Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yelerlik Belgesi

18.10.2019

Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yılı olan 2023'e kadar bir milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına denizcilik kültürünü aşılamak, verilecek denizcilik eğitimi sonrasında Amatör Denizci Belgesi düzenlemek, denizci millet, denizci ülke hedefine ulaşmak. insanımızın yüzünü denizlere çevirerek ufkun ötesini görmelerini sağlamak amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından amatör denizcilikle ilgili temel eğitim programı başlatılmıştır. Bu program ile, ilgi (a) ve (b) Yönetmelikler kapsamında Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yelerlik Belgesi almak isteyenlere, yarım günlük eğitim ve sınavla ilgili belgeleri verilmektedir.

Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlik Belgesi almak isteyen üniversitelerde eğitim gören öğrenciler ile personelinize yönelik olarak Bakanlığımızca eğitim ve sınav yapılabilecektir. Söz konusu eğitim ve sınavlara münhasıran belirlenecek tarihlerde eğitim talebi bulunan üniversitelerin kendi seminer/konferans salonlarında gerçekleştirilebilecektir.

Üniversitelerin söz konusu eğitim programı ile ilgili olarak bilgilendirilmesi ve organizasyon ile ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğümüz ve Üniversitelerin kendi bölgelerine yakın Liman Başkanlıkları ile koordine kurabileceklerdir.