Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı Sınıf Listeleri ve Sınav Salonları

22.11.2019

Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından 23 Kasım 2019 (Cumartesi) tarihinde yapılacak olan Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı sınıf listeleri ve sınav salonları için TIKLAYINIZ.

Önemli Uyarılar:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihte ve saatte sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Geç kalan öğrenciler sınava alınmayacağından, öğrencilerimizin olası ulaşım problemleri ve gecikmelerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sınav saatinden en az yarım saat önce okul binasında hazır bulunmaları önemle rica olunur.
  2. Sınavda TC kimlik kontrolü ve öğrenci kimliği kontrolü yapılacaktır. Yabancı uyruklu öğrenciler, TC kimlik kartı yerine pasaport ya da kimlik bilgilerini içeren bir belge gösterebilirler. Öğrenci kimliği olmayan öğrenciler, e-devletten ya da öğrenci işlerinden aldıkları öğrenci belgesi ile sınava katılabilirler.
  3. Sınav gününde sınav kağıdı ve cevap kağıdı dışında herhangi bir şey sağlanmayacağından, öğrencilerimizin sınavda ihtiyaç duyacakları araç gereçleri (kalem, silgi, su vb.) kendilerinin getirmesi gerekmektedir.

ERASMUS YABANCI DİL (İNGİLİZCE) SINAVI

Sınav Tarihi:                      23 Kasım 2019 (Cumartesi)

Sınav Başlangıç Saati:      11.00

Sınav yeri:                         Göztepe Yerleşkesi (Güney Yerleşke), C Blok, 2. Kat

Bina Sorumlusu Odası:      C205

Bina Sorumluları               Öğr. Gör. Yeliz Kızılay (yeliz.kizilay@medeniyet.edu.tr)

Öğr. Gör. Asiye Baştürk Beydilli (asiye.basturk@medeniyet.edu.tr)

Sınav Hakkında Bilgi

Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı, 50 adet çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Sınav, dilbilgisi, kelime ve okuma becerilerini (ana fikir bulma, okuduğu metni anlama, çıkarım yapma, paragraf tamamlama, anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma, diyalog tamamlama, duruma uygun ifadeyi bulma vb. alt beceriler dahil) ölçmektedir. Sınavın seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin, Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğine başvurabilmeleri için, Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavından en az 70 almaları gerekmektedir.

Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasının ve Erasmus Programı Koordinatörlüğü web sayfasının  “Duyurular” bölümünü kontrol ediniz.