FULL BRIGHT Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursu Başvurusu

07.02.2019

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Full Bright Eğitim Komisyonu, kuruluşundan bugüne kadar geçen 69 yıl boyunca Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araşatırmacılar ve bilim adamları arasındaki kültürel değişim programlarını desteklemektedir. Türkiye Full Bright Eğitim Komisyonu 1949 yılında Türkiye ve ABD arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuştur, ve bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmaktadır. Komisyonumuz, Türkiye Cumhuriyeti ve Amerikan vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

2015 yılında Kimya alanında Nobel Ödül'ünü almaya hak kazanan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna geçen sene doktora seviyesinde başlatılan Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursuna seçilecek adaylar doktora eğitimlerini Prof. Dr. Aziz Sancar'ın danışmanlığında North Carolina Üniversitesi Chapel Hill Kampüs'ünde tamamlayacaklardır.

Bu burs programının son başvuru tarihi 10 Nisan 2019'dur ve bursu kazanan kişiler Amerika Birleşik Devletleri'ndeki eğitimlerine 2020-2021 akademik yılı Güz Döneminde başlayacaklardır. Komisyonumuz bu burs programı için iki akademik yıla kadar maddi destek vermektedir. Her bir akadamik yıl için verilen burs desteği 50.000 Amerikan Dolar'ına kadar olup bunun yanısıra bursiyerlerin Amerika'ya gidiş ve programları sona erince dönüş uçak biletleri ve sağlık sigortaları sağlanmaktadır.

Bu burs programına başvurmayı düşünen kişiler başvuru formu ve ayrıntılı bilgiye www.fullbright.gov.tr web sitesi adresinden ulaşabilirler.