TÜBİTAK - 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları

10.05.2019

T.C. TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BAŞKANLIĞI

Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı

Kurumumuz Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca ön lisans ve lisans öğrencilerinin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yönelik olarak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenmekte olan 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları programımızın başvuru tarihleri 14 Şubat - 31 Mayıs 2019, Bölge Yarışmaları tarihi 24 - 27 Haziran 2019 ve Final Yarışması tarihi 17 - 22 Eylül 2019 olarak güncellenmiştir. "Akıllı Şehirler ve Ulaşım", "Bilgi ve İletişim Teknolojileri", "Eğitim", "Enerji ve Çevre", "Gıda ve Tarım", "Makine İmalatı ve Otomotiv", "Sağlık", "Savunma, Uzay ve Havacılık", "Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik" kategorilerinde düzenlenmekte olan yarışmamızın ilanına www.tubitak.gov.tr/bideb/2242 adresinden ulaşabilirsiniz. Başvurular ebideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak alınmaktadır. Bu kapsamda ön lisans ve lisans öğrencilerimiz yarışmamıza katılabilirler. Ayrıca yarışmamızın düzenlendiği kategorilerde lisans bitirme projesi hazırlayan öğrencilerinizin projeleriyle yarışmamıza başvuruda bulunabilirler.