YKS Ek Yerleştirme, DGS, İMUYÖSS 2 ve Öğrenci Affı İle Gelen Öğrenciler İçin STS ve İYS Duyurusu

05.10.2018

Seviye Tespit Sınavı (STS)

Sınav Tarihi: 11 Ekim 2018 Perşembe

Sınav Başlangıç Saati: 10.00

Sınav Yeri: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Not: Sınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır.

Önemli Not: Öğrencilerin İngilizce Yeterlik Sınavı'na girebilmeleri için Seviye Tespit Sınavı'ndan en az 80 almaları gerekmektedir. Seviye Tespit Sınavı'na girmiş fakat 80 alamamış öğrenciler STS' den aldıkları puanlara göre hazırlık programında öğrenim görecekleri sınıflara yerleştirilirler.

İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS)

Yazılı Kısım:  12 Ekim 2018 Cuma

1. Oturum Başlangıç: 10.00

2. Oturum Başlangıç: 13.00, Bitiş: 14.00 (1 saat)

Konuşma Sınavı: 12 Ekim 2018 Cuma

Konuşma Sınavı Başlangıç: 14.30

Sınav Yeri: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Sınav Hakkında Bilgi: İngilizce Yeterlik Sınavı, dinleme, okuma, yazma, konuşma ve dil kullanımı (dil bilgisi ve kelime bilgisi) olmak üzere beş ana bölümden oluşmaktadır. Sınavın seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. (Örnek sınav, Web sayfamızın "Öğrenci" başlığı altındaki "Sınav Örneği" kısmında mevcuttur.) Geçme notu 70'tir. İYS' den 70 ve üzeri (69,5 dâhil) alan öğrenciler doğrudan bölümlerine başlayabileceklerdir. Barajı geçemeyen öğrenciler ise STS puanlarına göre Hazırlık Programı'nda öğrenim görecekleri sınıflara alınacaklardır. Dinleme, Okuma ile Dil Kullanımı ve Kelime Bilgisi 12 Ekim 2018 Cuma günü 1. oturumda ölçülecektir. Yazma Bölümü aynı gün 2. Oturumda; Konuşma Bölümü ise yine aynı gün saat 14.30’da gerçekleştirilecektir.

Önemli Not:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınavlara ilişkin sınav salonları, sınıf listeleri ve Konuşma Sınavı saatleri Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayınlanacak olup öğrencilerimizin bu sayfayı sınav öncesinde de takip etmeleri gerekmektedir. Sınavlarda öğrenci kimliği kontrolü yapılacak olup 15 dakikadan daha fazla süre geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Öğrenci kimliğini henüz alamamış öğrenciler öğrenci belgesi ile sınava katılabilirler.
  2. 15 dakikadan daha fazla süre geç kalan öğrenciler sınavlara alınmayacağından, öğrencilerimizin olası ulaşım problemleri ve gecikmelerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sınav saatlerinden en az yarım saat önce okul binasında hazır bulunmaları önemle rica olunur. Orhanlı Yerleşkesine ulaşım hakkında bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulumuzun web sitesini ziyaret edebilir (http://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr/iletisim/adres-kroki)  ve İETT’nin web sayfasından ulaşım saatlerini öğrenebilirsiniz.
  3. Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası sürekli takip edilmelidir.

2018 YKS Ek Yerleştirme, 2018 DGS, İMUYÖSS 2 ve Öğrenci Affı ile Üniversitemiz %100 Türkçe Programlarına Kayıt Yaptıran Öğrenciler ise Yabancı Diller Yüksekokulu isteğe bağlı hazırlık öğrenci kontenjanının dolması nedeni ile doğrudan bölümlerindeki derslerine başlayacaklardır. Bu öğrencilerin yukarıda bahsi geçen sınavlara girmesine gerek yoktur.